קניה של רכב יד שניה מלווה באינספור תהיות, מחשבות ובדיקות בנוגע למצבו המכני של הרכב. במקרים רבים, טרם השלמת העסקה בין הצדדים מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה מקיפה במכון בדק מקצועי, אך ישנן מספר בדיקות בסיסיות שכל אחד יכול לבצע בכוחות עצמו.
יצאנו לבדוק ביחד עם המוסכניקים המומחים של פרי מוטורס מהן הבדיקות הבסיסיות שניתן לבצע בעת קניה של רכב יד שניה.
איך לבדוק את הרכב לפני קניה?
על פי פרי מוטורס מוסך מורשה פורד, טרם קניית רכב יד שניה מומלץ לא לוותר בדיקת הרכב במכון בדק מקצועי. רוב מכוני הבדק גובים על בדיקת מכוניות פרטיות עלות חד פעמית של 300-500 ₪ לבדיקה אשר בסיומה מוגש ללקוח דו"ח מקיף אשר מציג את כל התקלות שהתגלו ברכב והעלות המשוערת לתיקון שלהם.
אך עוד לפני שמשלמים כמה מאות שקלים על הבדיקה במכון הבדק, ישנן מספר בדיקות מקדימות שכל אחד מאיתנו יכול לעשות בכוחות עצמו:
- בדיקת מנוע הרכב – טרם רכישה של רכב יד שניה, מומלץ לבדוק בצורה ויזואלית את המנוע, להאזין לפעולת המנוע ולבדוק אם לא נדלקות נורות אזרה שונות בלוח המחוונים של הרכב. בנוסף, ניתן לבדוק כי ישנה התאמה בין הקילומטראז' בלוח השעונים להיסטוריית הטיפולים של הרכב, מערכת הקירור של הרכב אינה נוזלת או אם הרכב "רועד" יותר מידי בעת הפעלת המזגן.
- בדיקת פח הרכב – מומלץ לבדוק את המצב החיצוני של הרכב מבחינת פחחות וצבע. כמעט לכל רכב יד שניה יהיו שריטות פה ושם, אך במידה ויש שוני בגווני הרכב יתכן שהרכב עבר תאונה או בעיה כלשהי.
- בדיקת שלדת הרכב – שלדת הרכב צריכה לשמור על אטימות הרכב, אם יש סימני רטיבות, ברגים "פצועים" בחיבורי שלדת הרכב או אם הדלתות והחלונות לא נסגרים בצורה חלקה, יתכן שהרכב עברה תאונה כלשהי.
- בדיקת בלמי הרכב – יש לא מעט תקלות אשר נעוצות בבלמי הרכב, אם במהלך נסיעת המבחן הגה הרכב "רועד" מעט או שישנן שריקות במהלך הבלימה, יתכן שיש תקלה כלשהי ברכב.
- בדיקת צמיגי הרכב – מומלץ לבדוק את מצב צמיגי הרכב, אם הצמיגים ישנים מידי או שחוקים מידי בהמשך עלולה לצוץ בעיה במערכת ההיגוי והמתלים של הרכב.
לסיכום, בדיקות עצמאיות של הרכב יכולות לעזור לך לסנן את האלטרנטיביות שעומדות לפניך. במידה והממצאים הראשוניים טובים, ניתן להגיע למכון בדק מקצועי אשר יבצע עבורך בדיקה הוליסטית הרבה יותר.